העלאת פרופיל

שירות בצה"ל הוא חובה עבור רוב אזרחי ישראל, אך תפקידים ביחידות מובחרות עם מוניטין מרשים, תנאי שירות משופרים והטבות אטרקטיביות לחיילים – ניתנים לרוב לבעלי פרופיל רפואי גבוה בלבד. על רקע זה, חיילים ומועמדים רבים לשירות ביטחון (מלש"בים) מעוניינים לדעת איך ניתן להעלות את הפרופיל שניתן להם במסגרת צו הגיוס שלהם. במאמר זה נסביר במה העלאת פרופיל בצבא כרוכה, תוך מתן עצות וטקטיקות מעשיות להעלאת הפרופיל שלכם.

 

במה העלאת פרופיל בצבא כרוכה?

העלאת הפרופיל מחייבת השקעת מאמץ פיזי, רפואי ולימודי. חיילים ומלש"בים שמטרתם לקדם את הקריירה הצבאית שלהם וליהנות מתגמול והטבות משופרים, צריכים לתת עדיפות לשמירה על כושר גופני, לעבור בדיקות רפואיות סדירות ולהשקיע מראש ברכישת השכלה והסמכות רלוונטיות לתפקיד שברצונם להתמיין אליו. מומלץ לעשות זאת עוד טרום הגיוס, שכן כאשר הפרופיל שנקבע לחייל לקראת גיוסו אינו גבוה דיה, תהליך העלאת הפרופיל בצבא יכול להיות סבוך, ובמצבים מסוימים ייתכן שיהיה צורך לפנות אף להכוונה של עורך דין צבאי.

 

כיצד נקבע הפרופיל הצבאי מלכתחילה?

קביעת הפרופיל הצבאי בצה"ל היא תוצר של הערכה מקיפה של התאמתו של המועמד לשירות בצבא. בתהליך זה נלקחים בחשבון פרמטרים שונים, כולל המצב הרפואי של המועמד לשירות בצבא, הרקע ההשכלתי שלו, הגיל והכושר גופני שלו. הערכה זו מתבצעת בידי ועדה רפואית, הבוחנת לעומק את מצבו הרפואי של המלש"ב ברמה הפסיכולוגית והפיזיולוגית כאחד.

הפרופיל הצבאי מסווג בסולם שנע בין 21 ל-97. פרופיל של 97 מסמן כי המועמד מסוגל לשרת בצבא ללא הגבלה רפואית על סוגי התפקידים שהוא כשיר למלא, בעוד שפרופיל של 21 מציין כי למועמד יש ליקויים רפואיים או נפשיים שמגבילים את יכולתו לשרת כליל.

למותר לציין כי למלש"בים עם פרופיל צבאי יותר גבוה, יש סיכויים גבוהים יותר להתקבל ליחידה מובחרת ולהרוויח שכר גבוה יותר והטבות שונות בצבא.

 

זהירות מוקש לפניך!

כדאי לדעת – השפעתו של פרופיל גבוה על הזדמנויות עתידיות

פרופיל גבוה בצבא משפיע משמעותית על סיכויי ההצלחה של בעליו בצבא ובאזרחות כאחד. פרופיל גבוה פותח דלתות רבות להכשרות רבות ערך בצבא המקנות לחייל דריסת רגל גם במסלולי קריירה רבים באזרחות. בנוסף, מתגייסים בעלי פרופילים גבוהים יותר מקבלים זכאות להכשרת קצינים ולתפקידים מיוחדים, הן בצבא והן מחוצה לו. זאת משום שפרופיל גבוה לא רק מהווה תו תקן למצוינות בשירות הצבאי, אלא גם נתפס כפרמטר אטרקטיבי עבור מעסיקים פוטנציאליים בחיים האזרחיים.

 

המשמעות של פרופיל גבוה בצבא

לפרופיל גבוה יש כאמור, חשיבות רבה לחיילים ולמתגייסים פוטנציאליים החפצים בקריירה צבאית משמעותית. פרופיל גבוה בצה"ל משפר משמעותית את הסיכוי להתקבל ליחידות יוקרתיות כמו הצנחנים והכוחות המיוחדים. ליחידות אלו יש קריטריוני בחירה מחמירים, הדורשים מהמועמדים להיות בעלי כושר גופני יוצא דופן, חוסן נפשי ויכולות יוצאות דופן.

מלבד מתן הזדמנויות קריירה טובות יותר, אנשים בעלי פרופיל גבוה נהנים גם מתגמול והטבות מוגדלות בשירותם. צה"ל מעניק מגוון תמריצים ובונוסים לחיילים המפגינים ביצועים ומיומנויות יוצאות מן הכלל. למשל, חיילי יחידה קרבית מקבלים מענקי שכר מיוחדים, בעוד שמי שמסיים בהצלחה את ההכשרה זכאי למענק שכר כישורים.

המסייעת - משרד עורך דין צבאי
סיוע משפטי מוביל בתחום הצבאי
לייעוץ חייגו:
072-372-6708
Asset 17 (2)

 

מה יכול לתרום להעלאת הפרופיל שלכם?

להלן כמה הצעות מעשיות שיכולות לעזור לחיילים ולמתגייסים המבקשים להעלות פרופיל:

  • היכנסו לכושר: כושר גופני ממלא תפקיד חיוני בקביעת הפרופיל הרפואי של המלש"ב. השתדלו לשמור על כושר גופני גבוה באמצעות פעילות גופנית סדירה ותזונה מאוזנת. הדבר חיוני להעלאת הפרופיל מאחר וצה"ל מצפה לעמידה בתקני כושר מחמירים, ואי עמידה בקריטריונים אלו עלול לגרום לפרופיל נמוך יותר.
  • שמרו על בריאותכם: בעיות רפואיות יכולות להשפיע באופן משמעותי על הפרופיל שלכם. לכן פנייה לבדיקות רפואיות סדירות היא חיונית כדי להבטיח שתשמרו על בריאות תקינה ותוכלו לזהות כל בעיה שעלולה להשפיע על השירות הצבאי שלכם.
  • השקיעו ברכישת השכלה גבוהה ובפיתוח מיומנויות מיוחדות: רכישת השכלה והסמכות שונות, לרבות לימודי שפות, יכולות להשפיע על הפרופיל שלכם בצורה חיובית. לכן כדאי לעבור הכשרות מקצועיות הרלוונטיות לתפקיד הצבאי הרצוי.

על ידי מתן דגש על הקווים המנחים האלה, חיילים ומלש"בים יכולים לנקוט בצעדים משמעותיים לשיפור הפרופיל הצבאי שלהם והרחבת ההזדמנויות שלהם בצה"ל.

 

מה התהליך להעלאת הפרופיל הרפואי למועמדים לשירות צבאי?

העלאת פרופיל כרוכה בתהליך רב שלבי המצריך הדרכה של עו"ד צבאי בחלק מן המקרים. אלו הם הצעדים שחיילים ומתגייסים עם פרופיל נמוך, נדרשים לבצע במטרה לשפר את הפרופיל שלהם:

  1. פנו לייעוץ מעורך דין צבאי: אם יש לכם בעיות רפואיות, נפשיות או אחרות שעלולות להשפיע על השירות הצבאי שלכם, מומלץ להיוועץ בעו"ד צבאי שיוכל לספק לכם הנחיות חשובות לגבי הגשת ערר על החלטות עם השפעה אפשרית על הפרופיל שלכם.
  2. דאגו להשיג ולהגיש תיעוד רפואי רלוונטי: חיילים ומלשב"ים עם ליקויים רפואיים מסוימים עשויים להידרש לספק מידע רפואי משלים לוועדה הרפואית בצה"ל, כדוגמת רשומות רפואיות, תוצאות בדיקות וחוות דעת של גורמים רפואיים באזרחות. הוועדה תבדוק מידע זה כדי להעריך ולשנות את הפרופיל הרפואי של המלש"ב לפי הצורך.
  3. השתתפו בתוכניות הכשרה ייעודיות: פנייה להכשרה בתחומים מסוימים, יכולה להשפיע באופן משמעותי על הפרופיל הצבאי שלכם. לדוגמא, תוכנית לפיתוח מנהיגות, קורסי כושר קרבי, הכשרת כוחות מיוחדים ומועמדים לשירות ביחידות עילית, הכשרות במקצועות טכניים, לימודי סייבר או לימודי שפות. תוכניות הכשרה אלו הן תחרותיות ביותר ודורשות מיומנויות וביצועים יוצאים מן הכלל מהמועמדים. אולם השלמתן המוצלחת יכולה לתרום לפרופיל גבוה יותר.

על ידי ביצוע הצעדים הללו, חיילים ומלש"בים יכולים למקסם את סיכויי הצלחתם בתהליך של העלאת הפרופיל שלהם בצה"ל, מה שעלול לפתוח דלתות להזדמנויות נוספות בצבא

 

האם העלאת פרופיל צבאי לחיילי סדיר הנמצאים כבר בשירות פעיל היא מורכבת?

חשוב להכיר בכך שלצבא אין בדרך כלל תמריץ להנמיך או להעלות פרופיל של חייל אלא אם כן יש סיבות תקפות ואובייקטיביות לעשות זאת. עם זאת, במערכת גדולה כמו הצבא, ישנם מקרים שבהם הפרופיל המוקצה עשוי שלא להתאים למצבו הרפואי בפועל של חייל, מה שעלול להשפיע על מיקומו העתידי. תהליך העלאת הפרופיל כרוך בפנייה לצבא בבקשה להערכה מחודשת של הפרופיל באמצעות ועדה רפואית. חיוני לגשת לתהליך זה עם תמיכה מקצועית מקיפה כדי לחזק את טענותיכם. למשל, אם אתם סבורים שבעיה רפואית המיוחסת לכם אינה מדויקת, קבלת חוות דעת מרופאים אזרחיים מתאימים והצגתן בפני הוועדה הרפואית בצבא, יכולה להיות בעלת ערך רב.

בנוסף, חשוב לציין שהעלאת פרופיל באמצעות ועדה רפואית בצבא מתאפשרת רק אם תצליחו לשכנע את הצבא, ברמה מקצועית, שהסיכונים שלכאורה כרוכים בשירותכם בצבא, אינם מבוססים. חשוב להבין שההחלטה אם להעלות פרופיל רפואי למועמד לשירות ביטחון או לחייל בשירות פעיל, אינה נגזרת של של נכונות מצד הצבא להתחשב באדם ספציפי באופן מיוחד, אלא בתוצר של הערכת סיכונים מושכלת שצה"ל מבצע בהתאם לנתוניו הבריאותיים של הפרט, לגבי רמת המסוכנות הכרוכה בגיוסו של אדם לתפקידים מסוימים, גם עבור המגויס עצמו וגם עבור הצבא. לכן המפתח לאישור בקשה להעלאת פרופיל בצבא, היא לשכנע את הוועדה הרפואית בצה"ל שאין סיכוי ממשי בשינוי הפרופיל שלכם לטובה. לצורך כך, מומלץ לפנות לתמיכה ממשרד עורכי הדין "המסייעת", שיכול לספק לכם את ההכוונה והסיוע הנדרשים להגדלת סיכויי ההצלחה שלכם.

 

העלאת פרופיל – סיכום

התהליך של העלאת פרופיל בצה"ל יכול להיות מורכב ומאתגר. אי לכך, מתגייסים וחיילים בסדיר המתמודדים עם קשיים או נתקלים בבעיות משפטיות במהלך תהליך זה, יכולים להפיק תועלת רבה מתמיכתו של עורך דין צבאי. "המסייעת" – עו"ד צבאי מנוסה, יכולה לספק לכם הכוונה וסיוע יקרי ערך לאורך התהליך לשינוי הפרופיל שנקבע לכם בעת גיוסכם לצבא, תוך התמודדות אפקטיבית עם כל סוגי הסיבוכים המשפטיים שעלולים להתעורר בדרך. אל תהססו לפנות למשרדנו כעת כדי לשפר את סיכויי הצלחתכם בתהליך.

הפרופילים הצבאיים שנקבעים למלש"בים נעים בטווח שבין 21 ו-97. פרופיל 97 מסמן שהמועמד מסוגל לבצע כל תפקיד בצבא ללא כל הגבלה רפואית, לעומת פרופיל 21 המציין שלמועמד יש  בעיות רפואיות ו/או נפשיות חמורות שמגבילות לחלוטין את יכולתו להתגייס או להמשיך בשירותו הצבאי.

מתגייסים יכולים להעלות את הפרופיל הצבאי שלהם על ידי שמירה על בריאותם והשקעה בפיתוח הכושר הגופני שלכם באמצעות פעילות גופנית קבועה ואימוני כושר קרבי. גם פנייה לסיוע משפטי מעורך דין צבאי יכולה להועיל בתהליך להעלאת הפרופיל.

פרופיל גבוה בצה"ל פותח הזדמנויות רבות יותר למתגייסים, כגון זכאות להכשרת קצינים ולתפקידים מיוחדים, הן בתוך הצבא והן בחיים האזרחיים. הוא מציג מחויבות למצוינות ומסירות לשירות, שיכולה להיות אטרקטיבית גם למעסיקים פוטנציאליים.

תהליך העלאת הפרופיל בצה"ל יכול להיות מורכב ועלול להיות כרוך באתגרים משפטיים. פנייה לסיוע מעורך דין צבאי מבטיחה שהמבקשים יקבלו הכוונה ותמיכה נאותה לאורך התהליך, תוך הגנה על זכויותיהם והגדלת הסבירות לאישור בקשתם.

מאמרים נוספים בנושא
ערעור על פרופיל נפשי
ערעור על פרופיל נפשי

שירות בצה"ל הוא חובה על כל אזרח ישראלי, הן גברים והן נשים. עם זאת, ישנם מקרים בהם מועמדים לשירות צבאי מוגדרים כבלתי כשירים לשירות מסיבות

ועדה רפואית בצה_ל
ועדה רפואית בצה"ל

בעת הגשת תביעה נגד משרד הביטחון בגין פציעות או תאונות שנגרמו במהלך שירותכם, תיתקלו בשורה של הליכים בירוקרטיים. בין אלה, שלב אחד מכריע שמשפיע ישירות

ערעור על פרופיל רפואי
ערעור על פרופיל רפואי

במדינה כמו ישראל, שבה לשירות הצבאי יש השלכות משמעותיות על המשך החיים של החייל גם באזרחות, השיבוץ לתפקיד בצבא מקבל משמעות עליונה. בין השיקולים המרכזיים

שחרור מטעם פרופיל צבאי
שחרור מטעם פרופיל צבאי

שחרור מטעם פרופיל צבאי עשוי להתאפשר למועמדים לשירות ביטחוני (מלש"בים) וחיילים בשירות פעיל, בהינתן בעיות רפואיות פיזיות או נפשיות בדרגה חמורה, אשר מונעת מהם לשרת

ערעור על פרופיל
ערעור על פרופיל

במדינה כמו ישראל, שבה לשירות הצבאי השלכות עמוקות לגבי עתידו של הפרט, יש משמעות רבה לתפקיד שאליו חיילים משובצים בשירותם. עם השיקולים המשפיעים על קביעת